Prijs aluminium ramen

Het kiezen van de juiste ramen voor je woning is een belangrijke beslissing. Ga je voor aluminium ramen? Een slimme keuze! Aluminium ramen zijn populair vanwege hun duurzaamheid, stijlvolle uitstraling en lage onderhoudsvereisten. In dit uitgebreide artikel gaan we dieper in op de factoren die de prijs van aluminium ramen beïnvloeden en hoe je de kosten effectief kunt berekenen.

Gemiddelde prijs aluminium ramen

Voordat je een beslissing neemt over het installeren van aluminium ramen, is het handig om een idee te hebben van de gemiddelde prijs. De kosten variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte van de ramen, het type glas, het design en de installatiekosten. Over het algemeen kun je echter verwachten dat de gemiddelde prijs van een aluminium raam redelijk concurrerend is in vergelijking met andere materialen, vooral wanneer je kijkt naar de voordelen.

Zilver aluminium raam

Aluminium ramen hebben een goede reputatie wegens hun weerbestendigheid en duurzaamheid. Ze roesten niet, corroderen niet en zijn bestand tegen extreme weersomstandigheden. Deze eigenschappen maken aluminium ramen aantrekkelijk voor zowel residentiële als commerciële toepassingen. De duurzaamheid van aluminium ramen kan de initiële investering rechtvaardigen, omdat ze minder vatbaar zijn voor vervanging of reparatie dan sommige andere alternatieven.

 

Prijs aluminium ramen per m2

Voor aluminium ramen kan de prijs per m2 sterk variëren. De prijs per vierkante meter wordt beïnvloed door verschillende elementen, zoals het type raam, het glas, de afwerking en eventuele extra functies zoals ingebouwde jaloezieën. Hou bij het kiezen van aluminium ramen rekening met de prijs per m2 om een nauwkeurige schatting te maken van de totale kosten van je raamproject.

Voor een aluminium raam is de prijs zo’n € 750 tot € 1.000 per vierkante meter. Dat klinkt misschien wat stevig, maar hier zit een heleboel inbegrepen. Denk aan het raam zelf, topkwaliteit HR++ glas, installatiekosten en natuurlijk de BTW. Met dit all-inclusive bedrag ben je in feite helemaal gedekt. Het lijkt op het eerste gezicht wat aan de prijzige kant, maar bedenk dat het een complete, kwalitatieve en vooral duurzame investering is.

 

Welke keuzes hebben invloed op de ramen prijs?

De keuze van het type raam kan een aanzienlijke invloed hebben op de prijs per vierkante meter. Bijvoorbeeld, draai-kiepramen zijn over het algemeen iets duurder dan traditionele ramen. Daarnaast kunnen speciale functies zoals geluidsisolatie of veiligheidsglas de prijs per vierkante meter verder verhogen. Het is belangrijk om je bewust te zijn van deze factoren bij het plannen van je budget.

Waarom kiezen voor OSBK?

Uitstekende service

Bij OSBK staat uitmuntende service centraal, ondersteund door expertise en toewijding.

Hoogwaardige materialen

Bij OSBK kiezen we uitsluitend voor hoogwaardige materialen.

One Stop Shop

We zijn uw premium partner, voor elk type project: ramen, deuren, rolluiken, laadpalen & zonnepanelen.

Wit alu schuifraam

Prijs aluminium ramen berekenen

Het berekenen van de prijs vereist enige planning en kennis van de specifieke eisen van je project. Door onderstaande stappen te volgen en grondig onderzoek te doen, kun je de prijs van nieuwe ramen voor je woning nauwkeurig bepalen en ervoor zorgen dat je investering voldoet aan je verwachtingen op het gebied van prestaties en esthetiek. We maken een opsomming van alle overwegingen die je kunt maken bij het bepalen van de prijs voor ramen uit aluminium:

 • Meet de ramen
  Begin met het opmeten van alle ramen die je wilt vervangen. Nauwkeurige metingen zijn essentieel om de juiste hoeveelheid materiaal te bepalen en een correcte offerte te ontvangen.
 • Selecteer het type raam
  Kies het type raam dat past bij de architectuur van je huis en je functionele behoeften. Draai-kiepramen, schuiframen en vaste ramen hebben elk hun eigen prijsklasse, dus overweeg wat het beste past bij je stijl en gebruik.
 • Beglazingsopties
  Aluminium ramen kunnen worden uitgerust met energie-efficiënt glas, wat de kosten op lange termijn kan verlagen door de energierekening te verlagen. Hoewel de initiële kosten iets hoger kunnen zijn, zijn de besparingen op je energiekosten het overwegen waard.
 • Extra functies
  Overweeg extra functies zoals ingebouwde jaloezieën, veiligheidssloten of specifieke kleuren en afwerkingen. Deze kunnen de prijs verhogen, maar bieden extra voordelen op het gebied van veiligheid, energie-efficiëntie en esthetiek.
 • Vraag een offerte aan
  Neem contact op met een leverancier en vraag een gedetailleerde offerte aan. Zorg ervoor dat de offerte alle kosten omvat, inclusief materiaal, arbeid en eventuele bijkomende kosten.
 • Installatiekosten
  Houd rekening met de installatiekosten. De complexiteit van de installatie en de benodigde tijd kunnen invloed hebben op deze kosten. Een professionele installatie is echter essentieel voor de duurzaamheid en prestaties van je nieuwe ramen.
 • Onderzoek subsidiemogelijkheden
  Bekijk of je eventueel recht hebt op subsidiemogelijkheden of premies voor energiezuinige ramen.
 • Overweeg en beslis
  Bekijk de ontvangen offerte zorgvuldig en weeg de prijs af tegen de kwaliteit van het materiaal, de reputatie van de leverancier en de aangeboden garantie. Neem de tijd om een weloverwogen beslissing te nemen.
 • Budget voor onvoorziene kosten
  Houd rekening met een budget voor eventuele onvoorziene kosten. Soms kunnen tijdens de installatie extra werkzaamheden nodig zijn, dus het is goed om hierop voorbereid te zijn.

Aluminium ramen: de voordelen op een rijtje

De voordelen van aluminium ramen rechtvaardigen vaak de prijs voor veel huiseigenaren. Ze zijn niet alleen duurzaam, maar bieden ook uitstekende thermische prestaties waardoor ze bijdragen aan energie-efficiëntie. Ze zijn ook verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren, waardoor je de mogelijkheid hebt om de uitstraling van je huis aan te passen.

Een ander belangrijk voordeel van aluminium ramen is hun milieuvriendelijkheid. Aluminium is volledig recycleerbaar, wat betekent dat het materiaal keer op keer opnieuw kan worden gebruikt zonder kwaliteitsverlies. Door te kiezen voor aluminium ramen draag je dus bij aan duurzaam bouwen en verminder je je ecologische voetafdruk.

 

Conclusie? Een slimme investering in woningverbetering!

Bij het overwegen van ramen uit aluminium zijn niet alleen de prijs, maar ook de voordelen ervan doorslaggevend. Door grondig onderzoek te doen en te investeren in kwaliteit, geef je jouw huis de upgrade die het verdient.

Het installeren van aluminium ramen is niet alleen een investering in de esthetiek van je huis, maar ook in comfort, duurzaamheid en energiezuinigheid. Hoewel de initiële kosten wellicht wat hoger zijn dan bij sommige andere materialen, kunnen de langdurige voordelen van aluminium ramen opwegen tegen de uitgaven. Als je kiest voor kwaliteit en een deskundige installatie, zullen aluminium ramen een waardevolle toevoeging zijn aan je woning waardoor je jarenlang kunt genieten van comfort en stijlvol design.Bovenkant formulier

OSBK: jouw specialist in aluminium ramen

OSBK biedt hoogwaardige oplossingen die zowel stijlvol als duurzaam zijn. Met een focus op kwaliteit en vakmanschap, leveren we aluminium ramen die niet alleen de esthetiek van je huis verbeteren maar ook bijdragen aan energiezuinigheid en comfort. Vraag je persoonlijke offerte op maat aan en ontdek hoe onze hoogwaardige aluminium ramen jouw woning kunnen transformeren. Bovenkant formulierOnderkant formulierOnderkant formulier

Zilver alu schuifraam

Op zoek naar inspiratie?

Op zoek naar wat inspiratie? Twijfel je over welke ramen en deuren het beste passen bij jouw huis? Laat je verrassen en download onze brochures voor een dosis inspiratie en nuttige informatie over ons uitgebreide assortiment aan ramen en deuren.

Aluminium ramen en deuren bij OSBK

Ontdek bij OSBK niet alleen aluminium ramen, maar ook stijlvolle aluminium deuren. Ons assortiment biedt een breed scala aan mogelijkheden, zodat je de perfecte combinatie van kleuren en stijlen kunt vinden voor een eigentijdse en samenhangende uitstraling van je woning.

Ook op zoek naar rolluiken?

Optimaal genieten van je alu ramen? Denk dan ook aan kwalitatieve rolluiken. OSBK biedt op maat gemaakte rolluiken in diverse kleuren en materialen, een perfecte aanvulling voor verhoogde bescherming, duurzaamheid en isolatie van je aluminium ramen.

Decalu88 Standard

Een tijdloze stijl met volledig vlakke buitenzijde. Deze slanke, neutrale look is de juiste keuze voor elk modern bouw- of renovatieproject.

Decalu110 steel

Geïnspireerd door de industrial trend, voegt dit design een origineel element toe aan elke eigentijdse loft of bedrijfspand.

Decalu88 New Steel

De stalen look met een extra dimensie? De New Steel-reeks oogt nog slanker voor een hoogstaand architecturaal eindresultaat.

Decalu163 Slide

Schuiframen zijn ideaal om veel ruimte en lichtinval te creëren. De slanke Decalu-profielen garanderen de kleinst mogelijke zichthinder en maken tegelijk grote overspanningen mogelijk.

OSBK heeft uitstekend naar onze wensen geluisterd tijdens het vervangen van ramen, deuren en andere renovatiewerken; waar wij problemen zagen, bood OSBK oplossingen. Ik raad dit bedrijf ten zeerste aan.
S. N.
⭐⭐⭐⭐⭐
Scroll naar boven