PVC ramen

Je raamprofielen vormen bijna de basis van een aantrekkelijke en charmante woning. Zijn jouw ramen dringend aan vernieuwing toe, of wil je gewoon graag een nieuwe uitstraling creëren? Dan kan de zoektocht naar de geschikte ramen beginnen. Wil je gaan voor kwaliteit, duurzaamheid en isolering? Dan zijn PVC ramen een geschikte optie.

 

Onze ramen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren. Ze zijn niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook energie-efficiënt, waardoor je energiefactuur lager wordt. Bovendien bieden we op maat gemaakte oplossingen voor elk type woning.

Wat zijn PVC ramen?

Kunststof of PVC (Polyvinylchloride) is een materiaal dat bestaat uit een combinatie van glasvezel en staalkabelversterking. Het is doorgaans gemakkelijk te bewerken, waardoor het in vele toepassingen gebruikt kan worden. Zo ook in ramen en deuren. Net omdat het op zo veel manieren kan worden gebruikt, is het materiaal niet al te duur, maar toch kwalitatief.

De kunst van isolerende ramen

Met de keuze voor kunststof ramen zit je altijd goed. Bij OSBK leveren wij ramen op maat van jouw stijl, woning en behoeften zodat jij ongetwijfeld de ramen hebt waar je al jaren van droomt. Naast het op maat gemaakte karakter dat wij aan de ramen geven, heeft PVC nog heel wat andere positieve kenmerken. Een eerste, en misschien wel de belangrijkste eigenschap van onze PVC ramen is het energievriendelijke karakter.

 

De energieprijzen liepen de laatste jaren al hoog op, en het ziet er niet naar uit dat dit snel terug zal zakken. We kunnen er helaas niet omheen, dus we springen er maar beter verstandig mee om. De plaatsing van PVC ramen is hierbij alvast een slimme zet. Dankzij de goede isolatiewaarde van het materiaal zijn de ramen energiezuinig. Kunststof is bovendien zelfs geschikt voor een bijna-energieneutrale woning (BEN). Het houdt met andere woorden de koude buiten tijdens de kille winterperiode, en zorgt tegelijk voor een frisse ruimte in de warme zomermaanden. Dat zal je uiteraard voelen op je energiefactuur, want die zal aardig dalen door dit thermisch isolerende karakter van PVC.

pvc ramen
Isolerende kunststof ramen

Waarom kiezen voor OSBK?

Uitstekende service

Bij OSBK staat uitmuntende service centraal, ondersteund door expertise en toewijding.

Hoogwaardige materialen

Bij OSBK kiezen we uitsluitend voor hoogwaardige materialen.

One Stop Shop

We zijn uw premium partner, voor elk type project: ramen, deuren, rolluiken, laadpalen & zonnepanelen.

Andere interessante voordelen van PVC ramen

Naast het energievriendelijke karakter van PVC raamprofielen, heeft het materiaal nog heel wat andere voordelen.

pvc ramen

1. Isolatie 

PVC ramen zijn ware kampioenen als het op isolatie aankomt. Hun veelzijdigheid in het bieden van bescherming tegen zowel koude als geluidshinder maakt ze een populaire keuze voor veel huiseigenaren. Het materiaal heeft een inherente structuur die de kou buiten houdt, waardoor je in de winter kunt genieten van een knus en warm binnenklimaat. Maar het stopt niet bij thermische isolatie. De akoestische isolatie van PVC ramen is opmerkelijk; externe geluiden, zelfs die van drukke stadscentra of industriezones, worden effectief gedempt. Of je nu naast een vliegveld, treinstation of een bruisende stad woont, PVC ramen zorgen voor een oase van rust in je eigen thuis. Ze staan garant voor comfort en sereniteit, ongeacht de omgeving.

2. Duurzaam

De keuze voor PVC ramen is een keuze voor de toekomst. Hun opmerkelijke levensduur, die gemiddeld een halve eeuw bedraagt, zorgt ervoor dat je decennialang kunt genieten van een kwalitatieve en betrouwbare vensteroplossing. Maar het gaat niet enkel om de lange levensduur. De milieubewuste keuze voor PVC is ook duidelijk in het recyclageproces. Wanneer de tijd uiteindelijk komt om ze te vervangen, kunnen deze raamprofielen eenvoudigweg worden hergebruikt en een nieuw leven krijgen in andere producten. Hierdoor wordt de ecologische voetafdruk aanzienlijk verminderd. Door te kiezen voor PVC ramen investeer je niet alleen in de toekomst van jouw woning, maar draag je ook bij aan een groenere en duurzamere planeet.

3. Weinig onderhoud 

Het onderhoud van PVC ramen is eenvoudig. De speciale structuurfolie die op deze raamprofielen wordt toegepast, zowel binnen als buiten, werkt als een
afstotende barrière tegen stof en vuil. Dit betekent dat de ramen veel minder
snel vuil worden en minder frequent schoongemaakt hoeven te worden.

Waar andere raammaterialen specifieke reinigingsproducten of behandelingen kunnen vereisen, is bij PVC een snelle veeg met een vochtige doek of een natte spons al voldoende om ze er weer als nieuw uit te laten zien. Zo bespaar je tijd en moeite, terwijl je woning er steeds verzorgd uitziet.

4. Prijs-kwaliteit

Een ander, en zeker niet onbelangrijk voordeel is de prijs-kwaliteitverhouding van PVC ramen. Als we de prijzen van materialen voor raamprofielen met elkaar vergelijken, komt PVC er als een van de goedkopere uit. De totaalprijs voor jouw ramen hangt uiteraard af van je wensen: de kleur, grootte, stijl, vorm… Toch moet de kwaliteit hier niet voor onderdoen. Deze lage investeringsprijs in combinatie met het energiezuinige karakter maakt van PVC een zeer prijsbewuste keuze. Ben je benieuwd wat PVC ramen in jouw woning zullen kosten? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

5. Beveiliging tegen inbraken 

Een veilig gevoel in je eigen woning is goud waard. Onze kwalitatieve PVC ramen zijn inbraakveilig en houden dus ongewenste gasten buiten. Door het stevige materiaal en de solide constructie bieden ze een extra beveiligingslaag tegen inbrekers. Zo kan jij op je beide oren slapen en met een gerust hart van huis gaan.

6. Keuze uit verschillende kleuren 

Tot slot is kunststof verkrijgbaar in heel wat verschillende kleuren. Als je beslist om je woning te voorzien van PVC raamprofielen, dan heb je een uitgebreid kleurenpalet waaruit je kan kiezen. Het aanbod aan kleurcoatings en hoogwaardige kleurfolies is groot, waardoor je ramen gegarandeerd matchen met de stijl van je woning. 

Jouw PVC ramen kopen bij OSBK

Ben je overtuigd van de voordelen van PVC raamkozijnen? Dan helpen we jou bij OSBK graag verder. Onze experts helpen je graag verder met al je projecten. Contacteer ons gerust telefonisch via 02 511 11 91. Ook via mail beantwoorden we met plezier al je vragen: brian@osbk.be.

 

Kom je liever onze ramen, deuren en andere producten met eigen ogen bekijken? Spring dat zeker eens binnen in onze toonzaal in Halle, Nijvelsesteenweg 347.

Op zoek naar inspiratie?

Zoek je inspiratie of ben je onzeker over welke ramen en/of deuren het beste passen bij jouw huis? Onze brochures bieden inspiratie en informatie over ons assortiment ramen en deuren.

Combineer en geef je PVC ramen en deuren een boost

Wil je het beste uit je kunststof ramen en deuren halen? Dan kan je bij OSBK terecht voor een totaalpakket. Bescherm je PVC raamkozijnen door op maat gemaakte rolluiken te installeren. Dit komt de akoestische en thermische isolatie extra ten goede, maar biedt ook bijkomende bescherming tegen weersomstandigheden of zelfs inbraak.

 

Wil je advies op maat van jouw behoeften en situatie? Kom dan zeker eens langs in onze toonzaal in Halle, of neem telefonisch of via mail contact met ons op. Onze experts helpen je verder met al je vragen.

Niet wat je zocht? Bekijk onze andere ramen!

Alle ramen van OSBK zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren. Dat zorgt voor de esthetische uitstraling. Bovendien bieden wij op maat gemaakte oplossingen aan voor elk type woning. Zo vind je bij OSBK ongetwijfeld een raamprofiel dat bij jouw huis en voorkeuren past.

PVC deuren bij OSBKOm de uitstraling en duurzaamheid van je woning volledig te optimaliseren, kan je bij OSBK je PVC ramen combineren met eenzelfde stijl van deuren. Onze PVC deuren creëren niet alleen een unieke charme, ze bieden bovendien dezelfde sterke kwaliteiten als je ramen. Zo geniet je des te meer van de sterke voordelen van kunststof, en dat aan de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Elegant ThermoFibra Infinity

Superieure isolatiewaarden dankzij de integratie van Deceuninck ThermoFibra en Forthex-technologie.

Elegant Origin

De nieuwste technologie gecombineerd met een traditioneel design. De afgeschuinde vleugel zorgt voor een mooi retrocachet.

Elegante schuiframen

Schuiframen die gebruiksgemak, inbraakwerendheid en design combineren.

Elegant deuren

Deuren die uiterst goed isoleren en inbrekers buiten houden.

OSBK is echt top! Ze werken super nauwkeurig, leveren kwaliteit en gebruiken eersteklas apparatuur. Plus, ze hebben ook nog eens humor, wat fijn is als de werkdruk hoog is. Echt een aanrader!
H. P.
⭐⭐⭐⭐⭐
Scroll naar boven