Prijs PVC ramen

Het kiezen van geschikte ramen voor je huis, het is een belangrijke beslissing. Op de huidige markt kan je kiezen uit verschillende materialen. Overweeg je PVC ramen? Slimme keuze! Ramen uit PVC zijn geliefd vanwege hun duurzaamheid, moderne uitstraling en minimaal onderhoud. We bespreken grondig de factoren die de prijs van PVC ramen beïnvloeden en hoe je de kosten effectief kunt berekenen.

Gemiddelde prijs PVC ramen

De knoop is doorgehakt en je gaat resoluut voor kunststof ramen. Wat is nu de gemiddelde prijs van een PVC raam? De gemiddelde prijs van PVC ramen varieert afhankelijk van verschillende factoren, zoals afmetingen, stijl en extra functies. Over het algemeen mag je echter verwachten dat de gemiddelde prijs van ramen uit PVC behoorlijk lager ligt ten opzichte van alternatieve materialen vanwege de goedkopere grondstofprijzen en de lagere kosten van het productieproces.

PVC ramen prijs

PVC ramen zijn duurzaam en hebben een lange levensduur. Bovendien bespaar je energie dankzij hun uitstekende isolatiewaarde, wat ook weer bijdraagt aan een verminderde ecologische impact van je woning. Een milieubewuste keuze met stijlvolle voordelen! Kortom, ramen uit PVC bieden niet alleen een kosteneffectieve keuze, maar ook een betrouwbare en duurzame oplossing voor je ramen.

 

Prijs PVC ramen per m2

De prijs voor nieuwe ramen uit PVC kan sterk variëren en is afhankelijk van bijvoorbeeld de afmetingen, het type glas, het ontwerp en de installatiekosten. Daarnaast is de prijs voor een PVC raam met dubbel glas bijvoorbeeld ook anders dan andere types beglazing.

Voor ramen uit PVC kan de prijs per vierkante meter dus sterk verschillen, maar doorgaans valt deze binnen het bereik van € 300 tot € 800, inclusief installatiekosten. Dit maakt PVC ramen een relatief goedkope keuze. Afhankelijk van het aantal vierkante meter kan de aanschaf van nieuwe ramen nog steeds een hap uit je budget zijn, maar het is de investering meer dan waard.

 

Wat is het verschil van prijs voor PVC en aluminium ramen?

De prijs van ramen uit PVC of aluminium kan aanzienlijk variëren, waarbij PVC ramen over het algemeen kostenefficiënter zijn dan hun aluminium tegenhangers. Terwijl PVC ramen qua prijs best een betaalbaar alternatief bieden met een prijsklasse van € 300 tot € 800 per vierkante meter, schommelt de kostprijs voor aluminium ramen doorgaans tussen € 750 en € 1.000 per vierkante meter. PVC ramen bieden dus niet alleen een kosteneffectieve oplossing, maar blinken ook uit in duurzaamheid, uitstekende isolatie en lage onderhoudskosten. Dit maakt kunststof ramen een aantrekkelijke keuze voor iedereen die streeft naar een evenwicht tussen budgetvriendelijkheid en kwaliteit. Bovendien hebben PVC ramen een warme uitstraling en zijn ze beschikbaar in diverse stijlen, waardoor ze niet alleen praktisch, maar ook esthetisch aantrekkelijk zijn voor elk huis.

Waarom kiezen voor OSBK?

Uitstekende service

Bij OSBK staat uitmuntende service centraal, ondersteund door expertise en toewijding.

Hoogwaardige materialen

Bij OSBK kiezen we uitsluitend voor hoogwaardige materialen.

One Stop Shop

We zijn uw premium partner, voor elk type project: ramen, deuren, rolluiken, laadpalen & zonnepanelen.

PVC ramen prijs berekenen

Prijs PVC ramen berekenen

In deze paragraaf zullen we van PVC ramen de prijs berekenen. Dit  vereist enige planning en inzicht in je vereisten. Wanneer je een prijs wil voor ramen én deuren uit PVC zal de prijs vanzelfsprekend oplopen. Onderstaande aanpak helpt je een weloverwogen keuze te maken voor PVC ramen die zowel aan je behoeften als budget voldoen. Door deze stappen te volgen, kun je de kosten van nieuwe PVC ramen nauwkeurig bepalen en zorgen dat je investering voldoet aan je verwachtingen.

• Meet de ramen

Begin met nauwkeurige metingen van de ramen die je wilt vervangen, dit is essentieel voor een precieze en correcte offerte.

 

• Kies het type raam

Selecteer een raamtype dat zowel past bij de architectuur als bij je functionele behoeften, waarbij de keuze tussen draai-, kiep-, schuif- en vaste ramen afhangt van jouw stijl en gebruik.

 

• Beglazingsopties

Overweeg energiezuinig glas om langetermijnkosten te verlagen, hoewel de initiële investering in dat geval iets hoger kan zijn.

 

• Extra functies

Denk aan ingebouwde jaloezieën, veiligheidssloten of specifieke kleuren, die de prijs kunnen verhogen maar extra voordelen bieden.

• Vraag een offerte aan

Contacteer ons voor een gedetailleerde offerte inclusief alle kosten zoals materiaal, arbeid en mogelijke extra’s.

 

• Installatiekosten

Houd rekening met installatiekosten; een professionele installatie is cruciaal voor duurzaamheid en prestaties.

 

• Onderzoek subsidiemogelijkheden

Controleer subsidies of premies voor energiezuinige ramen.

 

• Overweeg en beslis

Evalueer de offerte zorgvuldig, weeg prijs af tegen kwaliteit, leveranciersduur en geboden garantie.

 

• Budget voor onvoorziene kosten

Voorzie een budget voor mogelijke onvoorziene uitgaven tijdens de installatie.

Welke kleur kies ik voor mijn PVC ramen?

PVC ramen bieden een uitgebreide selectie aan kleuren. Voor zwarte PVC ramen kan de prijs variëren, omdat sommige kleuren niet standaard geproduceerd worden. Naast de tijdloze en stijlvolle uitstraling van zwarte ramen, behouden PVC varianten de duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid die kenmerkend zijn voor dit materiaal. Van neutrale tinten zoals wit, crème en grijs tot levendigere kleuren zoals blauw, groen en rood: de mogelijkheden zijn eindeloos.

 

Ben je de kleur van je ramen na enkele jaren beu? Geen probleem, schilder ze! Een bijkomend voordeel is de mogelijkheid om na verloop van tijd de kleur aan te passen door je PVC ramen te schilderen. De prijs hiervan is een pak voordeliger dan je ramen na enige tijd te vervangen, terwijl ze nog lang niet aan het einde van hun levensduur zijn.

 

Na enkele jaren kan het schilderen van PVC ramen een kosteneffectieve optie zijn om de esthetiek van de woning te veranderen en aan te passen aan evoluerende smaakvoorkeuren. Deze flexibiliteit maakt PVC ramen niet alleen duurzaam en energiezuinig, maar ook aanpasbaar aan de veranderende stijlbehoeften van jezelf en je huisgenoten, waardoor ze een veelzijdige keuze blijven op lange termijn.

OSBK: jouw expert in PVC ramen

Laat OSBK, jouw specialist in hoogwaardige PVC ramen, je verbazen met onze toewijding aan kwaliteit en vakmanschap. Onze PVC ramen combineren stijl en duurzaamheid, waardoor ze niet alleen de esthetiek van je huis versterken, maar ook bijdragen aan energie-efficiëntie en comfort. Ontvang een persoonlijke offerte op maat en ontdek hoe onze eersteklas PVC ramen een metamorfose kunnen realiseren voor jouw woning.

PVC ramen inspiratie

Op zoek naar inspiratie?

Op zoek naar wat inspiratie? Twijfel je over welke ramen en deuren het beste passen bij jouw huis? Laat je verrassen en download onze brochures voor een dosis inspiratie en nuttige informatie over ons uitgebreide assortiment aan ramen en deuren.

PVC ramen en deuren bij OSBK

Ontdek bij OSBK niet alleen PVC ramen, maar ook stijlvolle PVC deuren. Ons assortiment biedt een breed scala aan mogelijkheden, zodat je de perfecte combinatie van kleuren en stijlen kunt vinden voor een eigentijdse en samenhangende uitstraling van je woning.

Ook op zoek naar rolluiken?

Optimaal genieten van je PVC ramen? Denk dan ook aan kwalitatieve rolluiken. OSBK biedt op maat gemaakte rolluiken in diverse kleuren en materialen, een perfecte aanvulling voor verhoogde bescherming, duurzaamheid en isolatie van je PVC ramen.

Elegant ThermoFibra Infinity

Superieure isolatiewaarden dankzij de integratie van Deceuninck ThermoFibra en Forthex-technologie.

Elegant Origin

De nieuwste technologie gecombineerd met een traditioneel design. De afgeschuinde vleugel zorgt voor een mooi retrocachet.

Elegante schuiframen

Schuiframen die gebruiksgemak, inbraakwerendheid en design combineren.

Elegant deuren

Deuren die uiterst goed isoleren en inbrekers buiten houden.

OSBK heeft uitstekend naar onze wensen geluisterd tijdens het vervangen van ramen, deuren en andere renovatiewerken; waar wij problemen zagen, bood OSBK oplossingen. Ik raad dit bedrijf ten zeerste aan.
S. N.
⭐⭐⭐⭐⭐
Scroll naar boven